Διαβάστε το δελτίο τύπου του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας για την σύσκεψη φορέων που έλαβε χώρα της Πέμπτη 15/9/2016.

     Την Πέμπτη 15/9/2016, έπειτα από πρόσκληση του ΕΚΝΔ προς τον κ. Δήμαρχο και σε φορείς της πόλης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου  κοινή σύσκεψη φορέων με τη συμμετοχή του ΕΚΝΔ, του Δημάρχου Ναυπακτίας,  εκπροσώπων  των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Ναυπακτίας και του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων Ναυπακτίας & Δωρίδας.

     Στόχος της σύσκεψης ήταν η συγκρότηση κοινού μετώπου αντιμετώπισης και διεκδίκησης στα εξής σημαντικά θέματα:

     1ον. Διαχείριση επειγόντων περιστατικών περιοχής Ναυπακτίας.

Η εισήγηση του Ε.Κ.Ν.Δ ήταν η κοινή επίσκεψη εκπροσώπων φορέων παρουσία βουλευτών του νομού μας στον Υπουργό Υγείας προκειμένου να δοθεί άμεση λύση. Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι την εβδομάδα που πέρασε λύθηκε το αίτημά μας μετά από σχετική επιστολή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας προς το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.

Η απόφαση της συνεδρίασης είναι η αποστολή αιτήματος προς το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου για λήψη αντιγράφου της επιστολής ώστε να επιβεβαιωθεί η ενέργεια αυτή.

     2ον. Παράρτημα ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Αντίρριο.

Η εισήγηση του Ε.Κ.Ν.Δ. ήταν ότι έχουν πραγματοποιηθεί 4 συσκέψεις τον τελευταίο χρόνο, με τελευταία αυτή με τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα Απόστολο στις  16/4/2016 στην οποία αποφασίστηκε από κοινού η εκπόνηση από το Δήμο Ναυπακτίας μελέτη για τη χρηματοδότηση του ΤΕΙ από τα αρμόδια Υπουργεία.

Εν τούτοις, ο Δήμος Ναυπακτίας δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής καμία ενέργεια, καθιστώντας όλες τις προηγούμενες συναντήσεις ουσιαστικά χωρίς νόημα.

Στην εισήγησή της η Δημοτική Αρχή πρότεινε να εκπονηθεί η σχετική μελέτη από το ΤΕΙ. Στο τέλος αποφασίστηκε να γίνει μελέτη από οποιοδήποτε επιστημονικό φορέα, αρκεί να γίνει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Σε διαφορετική περίπτωση, τόσο Δημοτικές Παρατάξεις, όσο το Ε.Κ.Ν.Δ. εξέφρασαν αντιρρήσεις για την πιθανή συμμετοχή τους σε νέες συσκέψεις με αντικείμενο τη βιωσιμότητα του παραρτήματος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Αντίρριο.

     3ον. Δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Αντίρριο.

Το Ε.Κ.Ν.Δ. στην εισήγησή του πρότεινε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών παρουσία των βουλευτών του νομού μας για πλήρη ενημέρωση. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η αναφορά του Υπουργού στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων έγινε «χάριν του λόγου».

Οι  Δημοτικές Παρατάξεις ζήτησαν από τον κ. Δήμαρχο να γίνει δημόσια δήλωση για το θέμα αυτό, ενώ δεν αποφασίστηκε τίποτα για το προσφυγικό.

     4ον. Εμποροπανήγυρη Ναυπάκτου.

Σε ό,τι αφορά την Εμποροπανήγυρη Ναυπάκτου (Παζάρια) αποφασίστηκε η άμεση συνεδρίαση της επιτροπής που ορίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, πριν λίγες μέρες, μετά από αίτημα που καταθέσαμε 8 μήνες πριν και τη συμμετοχή σε αυτήν του Ε.Κ.Ν.Δ. και της ΟΕΒΕΣΝ.

Το Ε.Κ.Ν.Δ. τόνισε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην έχουμε ξανά φαινόμενα τραμπουκισμών σε βάρος των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών (ΣΕΠΕ, ΙΚΑ κλπ).

     Το Ε.Κ.Ν.Δ. θα συνεχίσει την λήψη πρωτοβουλιών σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία για την επίλυση όλων εκείνων των προβλημάτων που υπονομεύουν την ποιότητα ζωής και την ευνομία στην περιοχή μας.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.