Διαβάστε την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας:

Τα πραγματικά γεγονότα

 

Την Τετάρτη 7-10-2015 στις 6:30 μ.μ μέσα στην κοίτη του  χειμάρρου Βαριάς και σε απόσταση 60 περίπου μέτρων από τη γέφυρα  προς τη θάλασσα γινόταν αμμοληψία από ιδιώτες εργολάβους Συγκεκριμένα μία τσάπα έπαιρνε υλικό από το χείμαρρο και φόρτωνε 3 φορτηγά εργολάβων.

Τα φορτηγά μετέφεραν το υλικό μπροστά στο οικοδομικό συγκρότημα επώνυμου συμπολίτη μας,  σε αδιάνοικτο, παραχωρημένο δημοτικό δρόμο, όπου με το φως προβολέων ιδιωτικά χωματουργικά μηχανήματα ( Γκρέιτερ και  φορτωτής) έστρωναν το υλικό.

Ούτε στη βαριά, ούτε στο στρώσιμο του υλικού υπήρχε επιβλέπων ή αιρετός από το Δήμο Ναυπακτίας.

Ο τ. δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουλές διερχόμενος από το σημείο και βλέποντας την αμμοληψία σταμάτησε και ρώτησε τους χειριστές ποιοί είναι και για ποιον κάνουν αμμοληψία. Αμέσως τα 2 φορτηγά εξαφανίστηκαν και παρέμεινε το τρίτο μισοφορτωμένο και η τσάπα. Προσπάθησαν και αυτοί να φύγουν αλλά  τους εμπόδιζε το αυτοκίνητο του τέως δημάρχου που ήταν στην έξοδο της ράμπας.

Ο κ. Μπουλές ειδοποίησε την αστυνομία για την παράνομη αμμοληψία των ιδιωτών και ένα περιπολικό έφθασε στο χώρο.

Επειδή οι χειριστές δεν είχαν κανένα έγγραφο που να τους επιτρέπει την αμμοληψία προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα για τα περαιτέρω.

Στη συνέχεια έφθασαν στο χώρο οι αντιδήμαρχοι του δήμου Ναυπακτίας κ. Κοτσανάς και κ. Καρακώστας  και αργότερα ο δήμαρχος κ. Λουκόπουλος. Ο κ. Κοτσανάς μαινόμενος με απειλές και φωνασκίες, επικουρούμενος και από τους εργολάβους που έκαναν την παράνομη αμμοληψία, αλλά και μερικούς γείτονες προσπαθούσε να οξύνει τα πνεύματα για ευνόητους λόγους. Φυσικά  οι προσπάθειές του έπεσαν στο κενό. Στη συνέχεια με συνεντεύξεις τους σε τοπικό ενημερωτικό blog προσπάθησαν να εκτρέψουν το θέμα από την πραγματική του βάση.

Τα ψέματα και ο λαϊκισμός της δημοτικής αρχής

 Τα ερωτήματα στα οποία δεν απαντούν

 

Αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά που για συγκεκριμένους λόγους παραποιούνται  από τη δημοτική αρχή για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Βουτηγμένη στο ψέμα και τις ανακρίβειες είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του δημάρχου. Λέει χαρακτηριστικά: «ο κ. Μπουλές προσπάθησε να εμποδίσει τον καθαρισμό της βαριάς και τη διάνοιξη δρόμου που προβλέπεται από το σχέδιο πόλης» Η αλήθεια είναι ότι η Βαριά είχε καθαρισθεί και γινόταν αμμοληψία όχι από το Δήμο αλλά από εργολάβους, που δεν είχαν καμιά άδεια και ενεργούσαν παράνομα.

Όσο για τη διάνοιξη του δρόμου, δεν υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη από το δημοτικό συμβούλιο, δεν υπάρχει πίστωση και κυρίως δεν έχει ορισθεί μηχανικός από την τεχνική υπηρεσία για να επιβλέπει το έργο. Το έργο αυτό το αποφάσισαν με το έτσι θέλω οι κ. Κοτσανάς και Καρακώστας, ασφαλώς με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, για να εξυπηρετήσουν προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

Υπάρχουν πάρα πολλοί  αδιάνοιχτοι δρόμοι στο Δήμο μας. Γιατί δεν μας απαντούν οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής, πότε,  ποιος  και με ποια κοινωνικά κριτήρια αποφάσισε τη διάνοιξη του συγκεκριμένου δρόμου, χωρίς να υπάρχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος;

Όσο για τα έργα που κάνει και θα κάνει ο Δήμος με μηδενικό κόστος ρωτάμε τους υπεύθυνους του Δήμου:

 Όλα αυτά τα Ιδιωτικά  μηχανήματα στη Βαριά και στο συγκρότημα του κ. Αρβανίτη δούλευαν δωρεάν για τη δόξα της δημοτικής αρχής;  Ποιος τα πληρώνει και πόσο; Με ποια διαδικασία ;

Με ποια εγκεκριμένη μελέτη γίνεται δημοτικός δρόμος; Ποια υπηρεσία και ποιος μηχανικός επιβλέπει τα έργα αυτά ; Ποιος νόμος το προβλέπει αυτό που γίνεται  στο Δήμο Ναυπακτίας ; Γιατί δεν γνωρίζει τίποτε η αντιπολίτευση ; 

 

 

Στη συνέχεια η ανακοίνωση της παράταξης του δημάρχου αναφέρεται στον τ. Δήμαρχο με τα πολύ σοβαρά!! επιχειρήματα που χρησιμοποιεί πολύ συχνά (και ιδιαίτερα όταν ζορίζεται) ο κ. Καρακώστας του τύπου ο Μπουλές « έχει καταγγελιομανία, βάζει τρικλοποδιές, μπλέκει το μπόι του με τον απογευματινό του ίσκιο, η κατσίκα του γείτονα κλπ»  Για το μάρμαρο όμως η ανακοίνωση δεν λέει κουβέντα. Ο κ. Καρακώστας στη συνέντευξη που έδωσε για το θέμα και για να αποπροσανατολίσει αυτούς που θα τον άκουγαν, πήγε 7 χρόνια πίσω. Θυμήθηκε την Πυλήνη για να ψευδολογήσει και πάλι λέγοντας ότι στο δημοτικό συμβούλιο της Πυλήνης υπήρξε ξυλοδαρμός από αντιδήμαρχο του κ. Μπουλέ. Το επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι στο ΔΣ Πυλήνης ποτέ δεν υπήρξε ξυλοδαρμός. Αυτά τα φτηνά επιχειρήματα τα χρειάζεται ο κ. Καρακώστας για να σκεπάσει αυτό που κάνει σήμερα αυτός και η παράταξή του. Για να μη θυμούνται οι Ναυπάκτιοι τα κατορθώματα του κ. Κοτσανά στο δημοτικό συμβούλιο Αντιρρίου όταν επιτέθηκε στον αείμνηστο δήμαρχο Γιώργο Κολοβό.  Το ότι ο κ. Καρακώστας και ο Δήμαρχος της πάλαι ποτέ Κίνησης Πολιτών συνεργάζονται στενά με όλους αυτούς δεν έχει καμιά σημασία πλέον. Ο στόχος επετεύχθη.  Εδώ η ισχύει το «όσο πιο πολύ φωνάζουνε κάποιοι τόσο περισσότερο άδικο έχουνε».

Ρωτάμε λοιπόν τη «μπαχαλοποιημένη» διοίκηση του Δήμου Ναυπακτίας που αγνοεί τη λέξη διαφάνεια :

  1. Γιατί στα δύο πρόσφατα Δημοτικά Συμβούλια δεν ενημέρωσαν την αντιπολίτευση για τις δωρεές των εργολάβων προς το Δήμο, αν όντως υπάρχουν; Ας εξηγήσουν λοιπόν τους λόγους για τους οποίους ενεργούν κρυφά και αποφεύγουν τη διαφάνεια.
  2. Είχαν οι εργολάβοι άδεια να κάνουν αμμοληψία από τη Βαριά ; ασφαλώς όχι. Αν η δημοτική αρχή για να τους καλύψει, ισχυρισθεί εκ των υστέρων ότι οι εργολάβοι δούλευαν για λογαριασμό του Δήμου, ρωτάμε  τους αρμόδιους : Υπάρχει ανάθεση; Υπάρχει σύμβαση; Υπάρχει χρηματικό ποσό;
  3. Σύμφωνα με το νόμο η αντιπολίτευση έχει υποχρέωση να ελέγχει την Διοίκηση. Ρωτάμε λοιπόν τον κ. δήμαρχο : τι έλεγχο μπορούμε να κάνουμε όταν αγνοούμε τα πάντα επειδή η Διοίκηση του Δήμου δεν εφαρμόζει το νόμο; Πώς θα ξέρουμε ποιο έργο είναι δωρεά!! και ποιο πρέπει να πληρωθεί και πόσο ;

Αυτός ο τρόπος διοίκησης δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για την οικονομική διαχείριση των έργων και σ’ αυτή την αλήθεια, που προσπαθείτε κύριοι της δημοτικής αρχής να κρύψετε, εμείς θα επιμένουμε μέχρι να αποφασίσετε ότι θα λειτουργείτε σύμφωνα με το νόμο.

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι θέλουμε έργα για το Δήμο μας. Αυτό άλλωστε το δείξαμε ως δημοτική αρχή. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε αυτό που είπε ο ορκωτός ελεγκτής, που η δημοτική αρχή Λουκόπουλου επέλεξε για να ελέγξει την οικονομική διαχείριση της δικής μας θητείας. Ο Δήμος είχε άριστη οικονομική διαχείριση σύμφωνα με τον ορκωτό ελεγκτή.

 Σας παραδώσαμε ένα δήμο οργανωμένο, χωρίς χρέος, με άριστη διαχείριση και απόλυτη διαφάνεια.  Αυτό θέλουμε να συνεχιστεί για το καλό της κοινωνίας μας.  Γι αυτό παλεύουμε.  Και με κανέναν τρόπο και με καμία τακτική δεν θα μας σταματήσετε.

 

Ναύπακτος 9/10/2015

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΚΝ

 
 

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Μπράβο Μπουλέ τους ξεφτύλισες όλους!!!! Πρώτη φορά αριστερά θέλαμε τρομάρα μας!!!

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.