Μια μαγική βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Ευπάλιο, εκεί όπου γνωστές και αγαπημένες μελωδίες ερμηνεύτηκαν μοναδικά από τον εξαιρετικό Δημήτρη Μπάση, ενώ το δικό της μουσικό στίγμα άφησε για ακόμη μία φορά και η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου. Η μεγάλη συναυλία -καθώς οι θεατές ξεπέρασαν τους 2.500- έλαβε χώρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Δωρίδος και του Οργανισμού Παιδείας και Πολιτισμού για τα Μακρυγιάννεια.

Αμέσως μετά το πέρας της συναυλίας ο Δημήτρης Μπάσης μίλησε αποκλειστικά στο LepantoMag.gr και την Έμυ Παπαδούλα τόσο για τη συνεργασία του με τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, όσο και για τα πρώτα του βήματα στη μουσική, αλλά και τους ανθρώπους που συνέβαλλαν καταλυτικά στην εξέλιξη της πορείας του.

 

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώσατε τη συναυλία σας εδώ στο Ευπάλιο, στην οποία συμμετείχε και η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου. Θα ήθελα να μας μεταφέρετε τις εντυπώσεις και τη γεύση που σας άφησε η αποψινή σύμπραξη.

Πρέπει να πω καταρχήν ότι είναι αγαπημένη μου Χορωδία γιατί έχουμε συνεργαστεί πάρα πολλές φορές και η αποψινή συναυλία ήταν ακόμη μία επιτυχημένη συνεργασία. Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια…τουλάχιστον δέκα και κάθε φορά που συνεργάζομαι με τα παιδιά μου αφήνει μια πολύ γλυκιά γεύση. Η περιοχή είναι μια περιοχή μουσικόφιλη, είναι πάρα πολύ καλό το κοινό. Είναι πολύ ευχάριστο να είσαι επί σκηνής και να τραγουδάς γι’ αυτό το κοινό. Ήταν πολύ τιμητικό για εμάς σε μία βραδιά που τιμάται ο Μακρυγιάννης να είμαστε η επιλογή του Δήμου. Ήταν μια συναυλία που θα τη θυμάται για χρόνια ο κόσμος και εμείς φεύγουμε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Τί είναι αυτό που επιθυμείτε να εισπράττει ο κόσμος από τις ζωντανές σας εμφανίσεις;

Αυτό που θέλω μέσα από τις συναυλίες μου είναι να επικοινωνούμε με τον κόσμο και επειδή και οι καιροί είναι δύσκολοι θέλω στις δύο ώρες που κρατάει μια συναυλία και να περάσει καλά ο κόσμος, να τραγουδήσει και να γίνουμε μια παρέα. Αλλά και γιατί όχι… πέρα από τη διασκέδαση να διαμαρτυρηθεί κιόλας με κάποια τραγούδια. Υπάρχουν τραγούδια που αναφέρονται σε μια εποχή που επίσης ήταν δύσκολη, όπως τα «Παραπονεμένα Λόγια» του Μαρκόπουλου και το «Ήλιε μου σε παρακαλώ» του Λοΐζου. Νομίζω ότι ο κόσμος τα τραγουδά θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για όλη αυτή την κατάσταση. Βέβαια, απώτερος σκοπός κάθε φορά στα live και τις συναυλίες είναι να περάσει καλά ο κόσμος και νομίζω ότι το πετύχαμε αυτό απόψε.

 

Έχετε πραγματοποιήσει σπουδές στη Βυζαντινή Μουσική. Πόσο σας έχουν επηρεάσει στις επιλογές σας δισκογραφικά;

Έτσι ξεκίνησα, ναι. Νομίζω ότι η Βυζαντινή Μουσική ήταν για εμένα ένας πολύ μεγάλος σταθμός που μου άνοιξε το δρόμο γενικά στη μουσική. Ξεκίνησα ως ψάλτης. Νομίζω ότι έμαθα πάρα πολλά από τη Βυζαντική Μουσική. Ευχαριστώ το Θεό που μου έδωσε την τύχη αυτή και το ταλέντο. Η Βυζαντινή Μουσική είναι για εμένα η αρχή και το τέλος.

 

mpasis2Όσον αφορά στην κρίση στη δισκογραφία, πώς τη βιώνετε εσείς προσωπικά;

Δεν υπάρχει δισκογραφία πια. Δεν υπάρχει αυτός ο μηχανισμός. Οι δισκογραφικές εταιρείες δεν κάνουν παραγωγές. Η διακίνηση του δίσκου γίνεται πια μέσα από τον Τύπο, μέσα από εφημερίδες. Αυτό είναι λυπηρό. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος ωστόσο και πιστεύω ότι όλο αυτό θα τερματίσει κάπου και θα δούμε καλύτερες μέρες και στη δισκογραφία. Θέλω να το πιστεύω αυτό.

 

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν συμβάλλει καταλυτικά στη μέχρι τώρα πορεία σας;

Πολλοί. Πραγματικά πολλοί…

 

Θα μπορούσατε να ξεχωρίσετε κάποιους από αυτούς;

Ήμουν τυχερός. Έχω πολλούς σταθμούς στην καριέρα μου. Αν δε με ανακάλυπτε το ’93 ο Σταμάτης Κραουνάκης και δεν κατέβαινα στην Αθήνα, μπορεί να μην υπήρχε η συνέχεια. Αν στη συνέχεια δε μου είχε δώσει μερικά από τα καλύτερά του τραγούδια ο Χρήστος Νικολόπουλος και δε με πρωτοσύστηνε δισκογραφικά στο κοινό, μπορεί να μην κάναμε αυτή τη συνέντευξη τώρα… Αναμφισβήτητα θεωρώ ότι ο μεγαλύτερος σταθμός στην καριέρα μου ήταν η συνεργασία μου με το Μίκη Θεοδωράκη. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, αλλά και οι συνεργάτες που έχω μοιραστεί τη σκηνή μαζί τους, όπως ο Μητροπάνος, η Γλυκερία, ο Νταλάρας, η Αλεξίου, η Γαλάνη μου έχουν δώσει πράγματα, έχω πάρει πάρα πολλά από αυτούς…

 

Υπάρχουν επόμενες προγραμματισμένες συναυλίες;

Μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη υπάρχουν προγραμματισμένες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και αμέσως μετά φεύγω για ένα μήνα στην Αμερική. Εκεί θα γίνει μια μεγάλη περιοδεία σε εννέα Πολιτείες, που θα διαρκέσει όλο τον Οκτώβριο.

 

Τα σχέδιά σας για το χειμώνα;

Το χειμώνα θα είμαι δύο φορές την εβδομάδα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, όπου θα ανέβει η παράσταση «Cherchez La Femme» σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου. Επίσης θα εμφανίζομαι στην Αθήνα, αλλά προς το παρόν δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο.

Share on Facebook43Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.