Η παλιά δόξα του Ναυπακτιακού Αστέρα Κώστας Κωνσταντινίδης βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Ναύπακτο και μίλησε στο LepantoMag.gr και την Έμυ Παπαδούλα. Θυμήθηκε τις σημαντικές στιγμές της σταδιοδρομίας του στα ελληνικά γήπεδα, αλλά κυρίως τα χρόνια που πέρασε στην πόλη της Ναυπάκτου, την οποία με κάθε ευκαιρία επισκέπτεται. Σήμερα, ο Κώστας Κωνσταντίνιδης ζει με την οικογένειά του και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως υπεύθυνος για το φυτώριο του ΑΡΗ, τις Κ16 και Κ17, προετοιμάζοντας τα νέα παιδιά για την πρώτη ομάδα. Μάλιστα, στο πρόσωπο κάποιων από αυτά αναγνωρίζει δυνανότητες σημαντικής εξέλιξης.

Η εποχή που χτίστηκε η ομάδα του Αστέρα

Η διετία 1995-1997 ήταν η εποχή που χτίστηκε η ομάδα του Ναυπακτιακού Αστέρα για να ακολουθήσει στη συνέχεια μία πολύ καλή πορεία, με πρόεδρο τότε τον κ.Φίλιππα Σφαέλο. Μπορεί η ομάδα να βρισκόταν στη Δ’ Εθνική όταν ήρθα εγώ, αλλά το επίπεδο ήταν σαφώς υψηλότερο. Δαπανήθηκαν χρήματα και πραγματικά, παίκτες και διοίκηση ήταν για υψηλότερη κατηγορία, κάτι που φαινόταν και μέσα στο γήπεδο. Την ομάδα τη στήριζε πάρα πολύ και ο κόσμος. Βασικός παράγοντας για όλα αυτά ήταν σίγουρα ο πρόεδρος. Σαφέστατα εκείνη την εποχή υπήρχαν δυσκολίες, γιατί τα γήπεδα που παίζαμε δεν ήταν και σε καλή κατάσταση, αλλά σημαντικό είναι πως υπήρχε σεβασμός για την ομάδα μας όπου και να πηγαίναμε”, σχολιάζει μεταξύ άλλων ο Κώστας Κωνσταντινίδης και θυμάται πως σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι που διεξήχθη στην Πάτρα βρισκόταν στην κερκίδα 1000 άτομα για να υποστηρίξουν την ομάδα. “Και όλοι προσπαθούσαν για το καλύτερο. Ακόμη και οι άνθρωποι του γηπέδου ήταν εξαιρετικοί και φρόντιζαν για τη σωστή συντήρησή του”, συμπληρώνει.

“Δε μετάνοιωσα ποτέ που ήρθα”

Στο ερώτημα εάν μετάνοιωσε που το 1995 επέλεξε από ομάδα Α’ Εθνικής κατηγορίας να έρθει στο Ναυπακτιακό Αστέρα που βρισκόταν τότε Konστη Δ’ Εθνική ήταν κατηγορηματικός: “Δε μετάνοιωσα ποτέ, γιατί πραγματικά με το που ήρθαμε με την οικογένειά μου νοιώσαμε σα στο σπίτι μας. Λίγο ακόμη και θα γινόμασταν μόνιμοι κάτοικοι”. Ανακαλώντας μάλιστα στη μνήμη του τις καλές στιγμές που πέρασαν στη Ναύπακτο με την οικογένειά του και τις φιλίες που απέκτησε, δεν παραλείπει να πει πως “για εμένα η Ναύπακτος είναι πάντα στην καρδιά μου. Όποτε έρχομαι ανοίγει η ψυχή μου”. Ο Κώστας Κωνσταντινίδης ακόμη και σήμερα διατηρεί επαφές στη Ναύπακτο και όπως λέει “παρακολουθώ και ενημερώνομαι για τον Αστέρα. Μιλάω συχνά με τον Μπάμπη Καρβούνη. Είναι σίγουρα πιο δύσκολες εποχές πλέον, αλλά γνωρίζω ότι γίνεται σημαντική προσπάθεια από τη σημερινή διοίκηση”.

“Κρατάω μόνο τα καλά”

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης θυμήθηκε ωστόσο και τις δυσκολίες στην καθημερινότητα της ποδοσφαιρικής του καριέρας, σχολιάζοντας όμως πως μετά από τόσα χρόνια κρατάει μόνο τα καλά. “Η καθημερινότητα μέσα στο ποδόσφαιρο είναι δύσκολη, υπάρχουν πολλές στενοχώριες…αλλά όταν περνούν τα χρόνια μένουν τα καλά. Σημαντικό κομμάτι για εμένα ήταν που έπαιξα στην ομάδα που υποστήριζα από μικρός, τον ΑΡΗ Θεσσαλονίκης. Αλλά και το ότι ήρθα εδώ στη Ναύπακτο, ως ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έκανε μεταγραφή τότε ο πρόεδρος, ήταν επίσης σημαντικό. Γνώριζα τον προπονητή, ήμασταν πολύ καλοί φίλοι, και ήταν αυτός που με έπεισε να έρθω. Πάνω σε εμένα χτίστηκε εκείνη η ομάδα. Αυτό όλο ήταν πολύ ωραίο για εμένα και γι’ αυτό είμαστε και πάλι εδώ και γι’ αυτό χαίρομαι όποτε έρχομαι. Ο κόσμος εδώ πραγματικά με αγκάλιασε”.

Υπεύθυνος στις Κ16 και Κ17 του ΑΡΗ

«Σήμερα βρίσκομαι στον ΑΡΗ και είμαι υπεύθυνος στις ομάδες Κ16 και Κ17, δηλαδή στο φυτώριο του ΑΡΗ«, δηλώνει ο Κώστας Κωνσταντινίδης, ενώ στο ερώτημα εάν βλέπει σε κάποια από τα παιδιά τη δυνανότητα εξέλιξης ώστε να μπορέσουν να διαγράψουν αξιόλογη πορεία στα ελληνικά γήπεδα, η απάντησή του είναι καταφατική. Μάλιστα, σημειώνει πως, τα τμήματα αυτά συμμετέχουν και σε διάφορα τουρνουά που διοργανώνονται καταγράφοντας θετικά αποτελέσματα.

 

φωτο: Δημήτρης Παπαδούλας για το LepantoMag.gr

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.