Το συγκρότημα που ξεκίνησε την πορεία του το 1998 και για περίπου δύο δεκαετίες κατάφερε να παραμείνει ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού και να κερδίζει τις πιο θετικές εντυπώσεις με τραγούδια όπως «Με τρομάζεις», «Γαλάζιες Ερωμένες» και «Δε χρωστάω σε κανέναν», οι «Όναρ», αυτή την Παρασκευή, 28 Απριλίου θα βρίσκονται για μία μοναδική live εμφάνιση στη Ναύπακτο και το «a:m thebar». Η ψυχή του συγκροτήματος Λευτέρης Πλιάτσικας με αφορμή την εμφάνιση των «Όναρ», μίλησε στο LepantoMag.gr και την Έμυ Παπαδούλα.

 

Οι «Όναρ» μετρούν σχεδόν 20 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, με πολλές επιτυχίες και κορυφαίες μουσικές στιγμές και συνεργασίες. Τί σας έχει μείνει ως γεύση από τη μακρόχρονη αυτή πορεία;

Μετράμε 17 χρόνια, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε εισπράξει αγάπη και έχουμε δώσει επίσης, και αυτό που μένει στην τελική είναι  ένα μεγάλο ταξίδι με ό,τι αυτό επιφυλάσσει, χαρές λύπες, αγωνία και νέους φίλους που μοιραζόμαστε ωραίες  στιγμές σε κάθε μέρος.

Και πώς θα περιγράφατε την πορεία των «Όναρ» στο πέρασμα των χρόνων, με δεδομένο ότι και η σύνθεση του γκρουπ δεν υπήρξε συγκεκριμένη, αν βέβαια εξαιρέσουμε τη δική σας σταθερή παρουσία;

Δεν ξέρω πως έτυχε αυτό, όμως έχω αποδεχτεί το γεγονός ότι πάντα οι άνθρωποι αναζητούν κάποια στιγμή κάτι άλλο ή κάποιες υποχρεώσεις τούς αναγκάζουν να σταματήσουν αυτό που κάνουν. Ειδικά στην Ελλάδα πρέπει να πιστεύεις και να αγαπάς πολύ τη μουσική και αυτό που κανείς, για να μπορέσεις να επιβιώσεις, οπότε  πέρασε ο καιρός στην μπάντα, μπήκαν κατά καιρούς αξιόλογοι μουσικοί που μετά πολλοί έκαναν και προσωπική καριέρα. Δεν είχαμε περιθώριο να σκεφτούμε  αν θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που παρουσιάζουμε τα τραγούδια μας, δηλαδή να βρούμε άλλο όνομα  η κάτι τέτοιο, ακόμα, πάντα μας έβρισκαν οι αλλαγές σε χρόνο που δεν επέτρεπε να σταματήσουμε. Μπορεί να γίνει κάποια στιγμή κι αυτό κανείς δεν ξέρει.

Ποια ήταν η βασική σας επιδίωξη όταν ξεκινήσατε τους «Όναρ»;

Δεν είχαμε πολλά να σκεφτούμε. Ένας ήταν ο δρόμος να φτιάξουμε τα τραγούδια μας, τα οποία να έχουν κάτι να προτείνουν, και με χαρά και αγωνία ταυτόχρονα να τα κυκλοφορήσουμε και να τα επικοινωνήσουμε στον κόσμο από κοντά. Αυτό έγινε και γίνεται μέχρι και σήμερα ακριβώς με την ίδια χαρά και αγωνία .

Σύντομα θα κυκλοφορήσετε το νέο σας album, τί θα περιλαμβάνει;

Το άλμπουμ θα βγει σε λίγες μέρες και θα περιλαμβάνει μέρος του προγράμματος που κάναμε πέρυσι στο «Σταυρό του Νότου» και συμμετέχουν ερμηνευτικά  στα τραγούδια μας αγαπημένοι καλλιτέχνες (Φίλιππος Πλιάτσικας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Κότσιρας, Νίκος Ζιώγαλας, Νίκη οικονόμου). Είναι πραγματικά ιδιαίτερη στιγμή για μας, είναι η πρώτη live δουλειά για μας και αποτυπώνει το πώς είμαστε τώρα τον ήχο μας κ.λ.π . Στο cd θα υπάρχει και ένα καινούργιο τραγούδι με τίτλο «Η ψυχή μου δεν ησυχάζει».

Στις 28 Απριλίου θα βρίσκεστε στη Ναύπακτο για live εμφάνιση. Τί να περιμένει το κοινό της πόλης  που θα έρθει να σας ακούσει;

Ναι, θα έρθουμε στην όμορφη Ναύπακτο στις 28 και σας περιμένουμε όλους να τραγουδήσουμε μαζί και να περάσουμε όμορφα. Πάντα στις εμφανίσεις μας έκτος από τα δικά μας τραγούδια παίζουμε και διασκευές από άλλους καλλιτέχνες που αγαπάμε, μας αρέσει να παίζουμε τραγούδια που αγαπήσαμε και μας επηρέασαν κατά κάποιο τρόπο  όπως Κατσιμίχα, Σαββόπουλο, Πυξ Λαξ, Σιδηρόπουλο, Ζιώγαλα, Λάκη Παπαδόπουλο, Rolling Stones, Eurythmics, Bob Dylan , u2 κ.λ.π και να γινόμαστε μια παρέα ώστε να φτιαχτεί μια ιδιαίτερη βραδιά για όσους είναι την παρέα μας.

 

 

 

φωτο: ogdoo.gr

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.