Το Ναυπακτιακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών (Lepanto Folk Festival – L.F.F) διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Ναύπακτο και απετέλεσε σημείο συνάντησης πολιτισμών από όλο τον κόσμο. Για 3 ημέρες (27 – 29 Ιουνίου 2015) Ναύπακτος και Αντίρριο υποδέχθηκαν παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και χόρεψαν σε μουσικά ακούσματα από κάθε μεριά του πλανήτη. Χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές τους αλλά και με ιδιαίτερη κουλτούρα τους, συνέθεσαν ένα πολιτισμικό μωσαϊκό και δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στην γιορτή αυτή.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) «Προβάλλω τη Ναυπακτία». Σκοπός της Κοιν.Σ.Επ. είναι η τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της Ναυπακτίας μέσα από την διοργάνωση στοχευμένων δράσεων που θα προβάλλουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Το Φεστιβάλ έγινε σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπακτίας και στηρίχθηκε στις ευγενικές χορηγίες αρκετών επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε το Studio Photone με χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη διοργάνωση, στο οποίο μιλούν συντελεστές και συμμετέχοντες του Folk Festival:

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.