Την μνήμη της Ανακομιδής των Λειψάνων του Ιεράρχη Μέγα Αθανασίου, τίμησε πλήθος πιστών που παρευρέθηκε στον μικρό ιερό ναό του Αγίου στον οικισμό Καρελέικα Βελβίνας Ναυπακτίας.

Το πρωί του Σαββάτου 2 Μαΐου, τελέστηκε θεία λειτουργία από τον ιερέα του χωριού πατέρα Βασίλειο Κοντοχρήστο, τον αρχιερατικό επίτροπο της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου πατέρα Αθανάσιο Λουρδέκη και τον αρχιμανδρίτη πατέρα Ειρηναίο που στο κήρυγμά του μίλησε για την ζωή του Αγίου. Όπως είπε, σε ηλικία 25 ετών χειροτονήθηκε διάκονος από τον επίσκοπο Αλεξανδρείας Αλέξανδρο, τον οποίο ακολούθησε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325, στη Νίκαια της Βιθυνίας. Εκεί αναδείχθηκε πρωτεργάτης στην καταδίκη της διδασκαλίας του Αρείου που χαρακτηρίστηκε αιρετική.

kareleika

Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Βελβίνας Αθανάσιος Κοντοχρήστος, πρόεδροι των Συλλόγων της περιοχής και πολλοί πιστοί.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, οι κάτοικοι του οικισμού πρόσφεραν γλυκά, λουκούμια και τσίπουρο σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο ναός του Αγίου Αθανασίου στα Καρελέικα βρίσκεται χαμένος μες το πράσινο και με θέα τον Κορινθιακό Κόλπο, το όρος Ριγάνι και βρίσκεται πολύ κοντά με την επαρχιακή οδό Ναυπάκτου Θέρμου. Κάθε χρόνο οι ενορίτες, τιμούν τον προστάτη Άγιό τους και ζητούν τη Χάρη του.

 

πηγή: lepantortv.gr

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.