Με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε σήμερα η μνήμη της Ζωοδόχου Πηγής στο Ξηροπήγαδο Ναυπάκτου. Εκατοντάδες πιστοί από όλη την περιοχή, πήγαν στον ομώνυμο ναό και παρακολούθησαν την αρχιερατική θεία λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κκ Ιερόθεος.

Στη συνέχεια, κλήρος, αρχές και λαός ακολούθησαν την λιτάνευση της ιερής Εικόνας στους δρόμους της περιοχής. Την εικόνα κρατούσαν φουστανελοφόροι και την πλαισίωναν άνδρες, γυναίκες και παιδιά φορώντας παραδοσιακές στολές.

Μετά την λιτάνευση της εικόνας, το νέο διοικητικό συμβούλιο του εξωραϊστικού Συλλόγου Ξηροπηγάδου, προσέφερε γλυκά που έφτιαξαν γυναίκες της περιοχής, αλλά και τσίπουρο σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στη πλατεία που υπάρχει μπροστά από τον ιερό ναό, το χορευτικό συγκρότημα του Γιάννη Βαφειάδη, παρουσίασε στους παρευρισκόμενους παραδοσιακούς χρούς με τα μικρά παιδιά να κλέβουν την παράσταση και το χειροκρότημα με τις φιγούρες τους.

Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Ράπτης και Γιάννης Σύψας, δημοτκοί σύμβουλοι, καθώς και ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Ξηροπηγάδου, Κώστας Μουλάς που ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

πηγή: lepantortv.gr – Σωτήρης Καρέλης

Share on Facebook1Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.