Μπάσης3000 άτομα έζησαν μια ανεπανάληπτη μουσική βραδιά.

Μια πανδαισία μουσικής, τραγουδιών, χρωμάτων και ποίησης μάγεψε και καθήλωσε 3000 σχεδόν άτομα που παρακολούθησαν την συναυλία στο Ευπάλιο αφιερωμένη στην μεγάλο Δωριέα στρατηγό και ήρωα της Επανάστασης του ΄21 Γιάννη Μακρυγιάννη.Χιλιάδες στόματα σιγοτραγούδησαν μαζί με τον λαϊκό ερμηνευτή Δημήτρη Μπάση και την Μικτή Χορωδία της Ναυπάκτου τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου, Κώστα Χατζή, Ηλία Ανδριόπουλου και άλλων συνθετών.

Στα τραγούδια την χορωδία συνόδευε στο πιάνο η Ζιζή Κορκοντζέλου και διεύθυνε ο μαέστρος Todor Kabakchiev.

Κείμενα αφιερωμένα στο Γιάννη Μακρυγιάννη διάβασε ο ποιητής Βασίλης Τσακίρογλου.

Ο μεγάλος λαϊκός ερμηνευτής Δημήτρης Μπάσης κράτησε μόνος του όλο το δεύτερο μέρος της συναυλίας με τις θαυμάσιες ερμηνείες του σε γνωστά τραγούδια ελλήνων συνθετών αναγκάζοντας το πλήθος των θεατών να σιγοτραγουδούν μαζί του και να χειροκροτούν.

Το όλο σκηνικό φαντασμαγορικό, με τα μάτια, μέσα από το ωραίο σκηνικό που είχε στηθεί στα Κτίρια Ευπαλίου, να αγκαλιάζουν και να ροφούν την πανέμορφη θέα του Κορινθιακού στολισμένου με τα ατέλειωτα λαμπιόνια των χωριών του και των πόλεων.

Τρείς ώρες σχεδόν και κανείς από το ατέλειωτο πλήθος δεν ήθελε να φύγει και να διακόψει το όνειρο που ζούσε.

Μια θαυμάσια πρωτοβουλία του Δήμου Δωρίδας και του Οργανισμού Παιδείας & Πολιτισμού που θα μείνει για πάντα στη μνήμη, στ΄ αυτιά και στα μάτια των τυχερών Δωριέων που την έζησαν.

Share on Facebook26Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.