Έως τις 22 Ιουλίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά έργα του ιταλού ζωγράφου και γλύπτη Franco Murer, τα οποία εκτίθονται στην κεντρική αίθουσα του Δημαρχείου Ναυπακτίας. Η έκθεση «Αναμνήσεις σε άσπρο-μαύρο: γιατί τον Άνθρωπο τον σέρνουν στους πολέμους. Δεν το επιλέγει ούτε συμμετέχει» είναι αφιερωμένη στον ιταλό καλλιτέχνη Guido Mele, που κατά τη διάρκεια των κατοχικών χρόνων φιλοτέχνησε το τέμπλο του ναού στον Αγραπιδόκαμπο. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο εκτίθονται οι ζωγραφικές μαρτυρίες του ζωγράφου και χαράκτη Τάκη Κατσουλίδη και του καλλιτέχνη Ανδρέα Παπαδάτου.

Το βράδυ του Σαββάτου, με αφορμή την τελετή των εγκαινίων, ο κ.Murer προσέφερε στο Δήμαρχο Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλο έναν πίνακά του, ο οποίος, όπως ειπώθηκε από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γιάννη Ράπτη θα κοσμίσει τη Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης, προσπάθειες για τη δημιουργία της οποίας βρίσκονται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη. Εκ μέρους του Δήμου ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δ.Σ. της 1ης ΓΕΝ Χρήστος Σαλαμούρας προσέφερε στον τιμώμενο καλλιτέχνη αναμνηστικό μετάλλιο της πόλης. Παρούσα στην τελετή ήταν η πρόξενος επί τιμή της Ιταλίας στην Καλαμάτα Margherita Bovicelli.

Σημειώνεται πως η έκθεση θα παρουσιαστεί επίσης στη Μεσσήνη, στην Αθήνα, στη Λέρο και το Βόλο και υποστηρίζεται από την Comune di Falcado, την Agenzia Consolare Onoraria d” Italia Kalamata και το Museo Murer.

Λίγα λόγια για τον Franco Murer

Ο ζωγράφος και γλύπτης Franco Murer γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στο Falcado της Ιταλίας και η επαφή του με την τέχνη ξεκίνησε από την παιδική του κιόλας ηλικία, λόγω του πατέρα του, ο οποίος του έδωσε από πολύ νωρίς τη δυνατότητα να εξοικειωθεί με τεχνικές της γλυπτικής και της ζωγραφικής. Γεννήθηκε το 1952, αλλά ήδη το 1965 λαμβάνει το πρώτο του μετάλλιο. Tο 1974 αποφοιτά από την Accademia di Belle Arti της Βενετίας. Η καλλιτεχνική προσωπικότητα του Franco Murer αποκαλύπτεται στην πορεία των ετών και ο ίδιος μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε συλλογικές τόσο στην Ιταλία όσο και το εξωτερικό.

IMG_6490.JPG IMG_6488.JPG IMG_6495.JPG IMG_6497.JPG IMG_6501.JPG IMG_6502.JPG IMG_6504.JPG IMG_6508.JPG IMG_6509.JPG

Share on Facebook5Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.