Με άριστες προοπτικές άνοιξε αυλαία ο νεοσύστατος σύλλογος «ΤΑ ΤΡΙΖΟΝΗΣΙΑ», με την έκθεση φωτογραφίας ενός σπουδαίου καλλιτέχνη, του Βασίλη Αρτίκου, η οποία παρουσιάστηκε σε Παρίσι, Βρυξέλλες και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές.

Ο Β. Αρτίκος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “ΩΡΑ της Φωκίδας” αποκαλύπτει ότι η συνεργασία με το Σύλλογο ξεκίνησε από ιδέα ενός καλού φίλου, Ιταλού που μένει στο νησί. «Ο Τζιοβάνι έριξε την ιδέα και με έφερε σε επαφή με τα παιδιά. Είναι υπέροχος τόπος, σε ταξιδεύει αλλού», δηλώνει ο καλλιτέχνης. Στην ερώτησή μας γιατί διάλεξε τα Τριζόνια που δεν είναι και ιδιαίτερα εύκολη η πρόσβαση, απαντά ότι το είδε σαν περιπέτεια. «Εμένα με ενδιαφέρει αν υπάρχει ποιοτικό ενδιαφέρον στις προσκλήσεις που δέχομαι και εδώ υπάρχει. Πριν τα Τριζόνια παρουσιάσαμε στην Αντίπαρο την έκθεση, παρότι έχει στηθεί για να παρουσιαστεί στο εξωτερικό και τα κείμενα είναι ξενόγλωσσα, αν και βεβαίως είναι μεταφρασμένα», μας εξηγεί.

Ο ζωγράφος δεν αποκλείει σε μια από τις επόμενες εκθέσεις του η Φωκίδα να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, και όπως λέει ότι ο Ιταλός φίλος του, ήδη έχει προτείνει να γίνουν τα τριζόνια το θέμα της επόμενης έκθεσης.

Αυτό το καλοκαίρι, 39 χρόνια από τότε που σταμάτησε να λειτουργεί  το Δημοτικό  σχολείο στα Τριζόνια Φωκίδας, το γραφικό του στέκι πλημμύρισε  ήχο και φως.

«ΤΑ ΤΡΙΖΟΝΗΣΙΑ», ο νεοσύστατος σύλλογος του νησιού  με τη διοργάνωση αξιόλογων εκδηλώσεων το μετέτρεψε σε χώρο χαράς και δημιουργίας, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους, τους παραθεριστές και στους επισκέπτες του νησιού, να ζήσουν σ’ αυτό συναρπαστικές στιγμές. Σήμερα στεγάζει την Έκθεση Φωτογραφίας του Βασίλη Αρτίκου.

Εκεί στο παλιό σχολείο των Τριζονίων, ο Βασίλης Αρτίκος, ένας αξιόλογος καλλιτέχνης,  μας ξεναγεί σε στιγμές μοναδικές με τους πίνακές του που εκθέτει σε μια έκθεση ξεχωριστή με θέμα: «ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ η λίμνη του αλατιού και των αναμνήσεων».

Με το φωτογραφικό του φακό αποτυπώνει  την ομορφιά της φύσης και της ψυχής και μας ταξιδεύει σε κόσμους πρωτόγνωρους  κι αγαπημένους χαρίζοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να διακρίνει  πίσω από τις αποχρώσεις του γκρί και του μαύρου την λαμπρότητα του φωτός και την Ελλάδα που αντιστέκεται στο σκότος.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  19:00-21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ   10:00-12:00 & 19:00-21:00

Ο Βασίλης Αρτίκος γεννήθηκε το 1958.  Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και δούλευε επί σειρά ετών ως καθηγητής στο ΤΕΙ Μεσολογγίου έως το 2013. Τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τη φωτογραφία. Ζει μόνιμα στο Μεσολόγγι όπου διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία workshops φωτογραφίας στην ευρύτερη περιοχή της λιμνοθάλασσας παρέχοντας φιλοξενία και μαθήματα φωτογραφίας στους συμμετέχοντες.

Η επαφή του με τις εικαστικές τέχνες ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια με τη ζωγραφική και με το πέρασμα του χρόνου, τον κέρδισε η φωτογραφία, που αποτελεί και καθημερινή του ενασχόληση. Έχει διοργανώσει ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Ναύπακτο, Μεσολόγγι και έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στην ARLES της Γαλλίας. Έχει εκδώσει τρία ατομικά φωτογραφικά λευκώματα. Τα τελευταία χρόνια κάνει φωτογραφικά οδοιπορικά όπως ΙΝΔΙΑ, ΜΑΡΟΚΟ, ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ, ΜΕΞΙΚΟ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ κλπ. Είναι ιδρυτής του Φεστιβάλ φωτογραφίας Μεσολογγίου και της Φωτογραφικής

 

πηγή: dorida.blogspot.gr

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.