Καλλιτεχνικές δημιουργίες από ζωγραφική, πυλό, χαλκό και άλλα γήινα υλικά του Γιάννη Κούτρα φιλοξενούνται στο παραλιακό κατάστημα του Γριμπόβου «Πυξίδα». Η έκθεση περιλαμβάνει πολλές παλιές και νεότερες καλλιτεχνικές δημιουργίες του καλλιτέχνη και όσοι επιθυμούν μπορούν να τη θαυμάσουν από κοντά καθημερινά 8:00-23:00. Αξίζει να σημειωθεί πως το 20% των εσόδων θα δοθεί από τον κ.Κούτρα στο Σύλλογο Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» Ναυπάκτου.

 

Λίγα λόγια για το Γιάννη Κούτρα:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στην Ελαία του Νομού Φωκίδας από όπου και κατάγεται. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Λύκειο Ευπαλίου το 1988. Το Μάρτιο του 1991 ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Η ενασχόλησή του με διάφορες καλλιτεχνικές δημιουργίες ήταν ένα από τα αγαπημένα του χόμπι που τον συνοδεύουν μέχρι και σήμερα. Έτσι λοιπόν, ξεκίνησε να ασχολείται με χαλκογραφίες το 2006. Τα πρώτα του έργα από χαλκό ήταν ένας καθρέφτης και ένα φωτιστικό, κατόπιν ασχολήθηκε με τη ζωγραφική. Το πρώτο του ολοκληρωμένο έργο από ζωγραφική ήταν μια νεράιδα με λαδοχρώματα. Ακολούθησαν οι τεχνικές με πηλό και η κατασκευή κοσμημάτων από ημιπολύτιμους λίθους. Οι δημιουργίες του Γιάννης Κούτρα προκάλεσαν ενθουσιασμό σε φίλους και γνωστούς. Όλοι γνώριζαν ότι ήταν αυτοδίδακτος, πολύπλευρος καλλιτέχνης και τόσο το μεράκι όσο και το ταλέντο του ήταν πηγαία. Επομένως το τελικό αποτέλεσμα ήταν πάνω από κάθε προσδοκία. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πώς κάποιος χωρίς μαθήματα στο αντικείμενο μπορούσε να δημιουργεί τόσο άρτια έργα. Έτσι αποφάσισε να πραγματοποιήσει την πρώτη του έκθεση. Αυτή έλαβε χώρα το καλοκαίρι του 2007, στη Ναύπακτο. Από τότε έχουν πραγματοποιηθεί πάρα πολλές ατομικές εκθέσεις στη Ναύπακτο, το Γαλαξίδι, το Βόλο την Ιτέα, τη Νάουσα και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας. Ακολούθησαν οι ομαδικές εκθέσεις, αφού ο Γιάννης Κούτρας έγινε μέλος της Ένωσης Τεχνών Ελλάδος και ακολούθησαν διεθνείς εκθέσεις. Μία εξ αυτών έλαβε χώρα στο Τσανάκαλε της Τουρκίας και μία επόμενη πραγματοποιήθηκε στις 10-15 Οκτωβρίου 2015 στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης στη Νάουσα, όπου υπήρξε και αδελφοποίηση για την ειρήνη μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.

Οι εκθέσεις του κ.Κούτρα, κάθε φορά προσελκύουν όλο και περισσότερους θαυμαστές και όπως ήταν αναμενόμενο τα εκθέματα εντυπωσιάζουν όλους τους επισκέπτες και τα έργα του διακοσμούν πάρα πολλά σπίτια, μαγαζιά και γραφεία.

 

 

Share on Facebook47Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.