H Απελευθέρωση της Ναυπάκτου (18 Απριλίου 1829)   υπήρξε σημαντικό γεγονός  στην εξέλιξη του απελευθερωτικού αγώνα καθώς συνέβαλλε καθοριστικά στην απελευθέρωση της Στερεάς Ελλάδας.

Ο Δήμος Ναυπακτίας σας προσκαλεί να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις για την  επέτειο:

Τετάρτη 13 Απριλίου και ώρα 19:30 στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης   Πατρών, ο φιλόλογος & Διευθυντής του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου  Πέτρος Πιτσιάκκας θα παρουσιάσει το «Αφιέρωμα στον Μπουρλοτιέρη  Γιώργο Ανεμογιάννη-Παξινό», με συνοδεία λαούτου.

Πέμπτη 14 Απριλίου και ώρα 20:00 «Σουλιώτες οπλαρχηγοί στην Απελευθέρωση της Ναυπάκτου»  στο κτίριο Ναυπακτία, από τον Γεν. Γραμματέα της Ε.ΝΑ.Μ Νίκος Τριψιάνο. Συνοδεύει με το λαούτο του ο  Γιάννης Σίνης.

Σάββατο 16  Απριλίου και ώρα 20:00  «Ναυπακτίτες οπλαρχηγοί στον αγώνα του 1821». Θα μιλήσουν ο επίτιμος Πρόεδρος της Ε.ΝΑ.Μ  Χαρ. Χαραλαμπόπουλος και η συγγραφέας Βάσω Τουμπάνου, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. Ο Α. Σταθόπουλος (κλαρίνο) και ο Γ. Παναγιωτόπουλος (λαούτο)  θα πλαισιώσουν την εκδήλωση.

Κυριακή 17 Απριλίου,  

Πομπή μαθητών, σχολών χορού και συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές από την Πλατεία Φαρμάκη ως τον ναό του Αγ. Δημητρίου με τη συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής,

ώρα 10:00 Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου.

ώρα 10:30 Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών  Χορών από Γυμνάσια και Λύκεια ολόκληρης της Αιτ/νίας, στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου και

 2ος Ημιμαραθώνιος «Lepanto Run 2016».

187ep2

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.