Ενδιαφέρουσες και όμορφες εικόνες του Βελγικού Κέντρου Κινουμένων Σχεδίων φιλοξενούνται αυτή την περίοδο στην κεντρική αίθουσα του Δημαρχείου Ναυπακτίας, σε μια έκθεση που πραγματοποιείται από το Δήμο Ναυπακτίας σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα και του Προξενείου του Βελγίου στην Πάτρα. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως τις 30 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βελγικό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων στις Βρυξέλλες ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 6 Οκτωβρίου 1989 και είναι ταυτοχρόνως ένα θαυμάσιο χώρο μεγάλων εκθέσεων, μόνιμων ή προσωρινών, ένα κέντρο αρχειοθέτησης και διαφύλαξης των κινουμένων σχεδίων, μοναδικό στο είδος του και φυσικά αποτελεί το σπίτι των συγγραφέων.

Ονομάζεται απλά «Το Μουσείο των Κινουμένων Σχεδίων» γιατί πρόκειται ουσιαστικά για το μέσο προώθησης της Βελγικής και διεθνούς δημιουργίας Κινουμένων Σχεδίων και υποδέχεται περισσότερους από διακόσιες χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο, που έρχονται από όλες τις ηπείρους. Το Μουσείο χρωστά την επιτυχία όχι μόνο στο δυναμισμό του και τη δημοτικότητα των κινουμένων σχεδίων, αλλά και στον περίφημο χώρο όπου στεγάζεται, ένα παλιό κατάστημα υφασμάτων που σχεδιάστηκε από το μεγάλο αρχιτέκτονα Victor Horta, πρωτοστάτη της Art Nouveau. Κατά τη διάρκεια των 25 πρώτων ετών της ύπαρξης του Βελγικού Κέντρου Κινουμένων Σχεδίων, πολλοί συγγραφείς κινουμένων σχεδίων δημιούργησαν παραστάσεις που απεικονίζουν το Κέντρο ή το χρησιμοποίησαν σα φόντο σε κάποιο επεισόδιο των περιπετειών κινουμένων σχεδίων. Για να γιορτάσει τα 25 χρόνια λειτουργίας του, το Βελγικό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων επέλεξε να παρουσιάσει μία συλλογή πρωτότυπων έργων που δημιουργήθηκαν ειδικά για το Κέντρο σε διάφορες εποχές της ιστορίας του.

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Share on Facebook4Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.