Η ιστορική πόλη της Ναυπάκτου, η πόλη που έχει συνδέσει εν πολλοίς την  πολιτιστική της ταυτότητα με τον Μίκη Θεοδωράκη, τιμά τα 90 χρόνια του Μεγάλου Έλληνα με μια ταινία αφιερωμένη σ’ αυτόν, σε πρώτη προβολή. Πρόκειται για «Το Αέναο Φτερούγισμα του Αρχάγγελου», μια ταινία-αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη από το  Αρχείο του Γιώργου και της Ηρώς Σγουράκη.

Η ταινία θα προβληθεί στις 5 Δεκεμβρίου στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα στις 19.30 με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου.

Στην ταινία ακούγεται να τραγουδάει τα τραγούδια, ο ίδιος ο Μίκης! Όχι μόνο να τα τραγουδάει αλλά και να υποδεικνύει στους μελλοντικούς ερμηνευτές, τον τρόπο εκτέλεσης των τραγουδιών του, αφήνοντας έτσι και σ’ αυτόν τον τομέα μια σημαντική υποθήκη…

Η κάμερα του Γιώργου και της Ηρώς Σγουράκη,  ακολουθεί τον Μίκη Θεοδωράκη σε μια διαδρομή περίπου 40  χρόνων… Να διαδηλώνει στους δρόμους, να δέχεται επίθεση από τα ΜΑΤ –στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 όπου κινδύνευσε πραγματικά η ζωή του- να ανεβαίνει στο βήμα της Ακαδημίας Αθηνών, όπου εκφώνησε την ιστορική ομιλία περί «Ουδετερότητας», να μιλάει για τους οπλαρχηγούς παππούδες του στην αυλή του πατρικού σπιτιού του, στο Γαλατά Χανίων, να αναφέρεται στην Μικρασιάτισσα μάνα  του και την καταγωγή του από τον  Τσεσμέ της Μικράς Ασίας, να ιερουργεί πάνω στις σκηνές του κόσμου… Από την Δραπετσώνα, το Κερατσίνι, και το Ρέντη, ως το Μέγαρο Μουσικής…

Για την ταινία θα μιλήσει η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού, ενώ την εκδήλωση παρουσιάζει ο Κώστας Κωτούλας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Share on Facebook8Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.