Η Δυτική Ελλάδα υποδέχεται το Σάββατο την Πανσέληνο του Αυγούστου με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, Κάστρο Ρίου, Κάστρο Πάτρας, Ολυμπία. Κάστρο Χλεμούτσι, Κάστρο Ναυπάκτου είναι μερικά μόνο από τα σημεία όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της  Δυτικής Ελλάδας θα υποδεχθούν την πανσέληνο του Αυγούστου.

Αρχαιολογικός χώρος Φρουρίου Ρίου  

Στο θεατράκι του κάστρου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στην ελληνική μουσική με ορχήστρα από τέσσερα μαντολίνα και ένα πιάνο. Διοργάνωση Δήμου Πατρέων.

Κάστρο Πάτρας  

Ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο κατά τις πρώτες βραδινές ώρες από αρχαιολόγους της Εφορείας και προβολή αρχαιολογικής ταινίας.

Αρχαιολογικός χώρος Στράτου (Αρχαίο Θέατρο)

Mουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου με τους καλλιτέχνες Φωτεινή Δάρρα και Δημήτρη Παπαδημητρίου

Αρχαιολογικός χώρος Πλευρώνα    

Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό έως 23:00

Κάστρο Ναυπάκτου   

H EΦΑ Αιτωλοακαρνανίας συνδιοργανώσει με το Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου «Δρώντων Κάθαρσις» θεατρική παράσταση με τίτλο «Ευμενίδες… το Πάθος – Μάθος». Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό έως 23:00.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών  

Συναυλία Μικτής Χορωδίας Πολυφωνικής Πάτρας (αφιέρωμα στα 90 χρόνια από τη γέννηση των συνθετών Μ. Χατζηδάκη και Μ. Θεοδωράκη)

Αρχαιολογικός Χώρος Ολυμπίας

Αίθριο Μουσείου Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας (Παλαιό Μουσείο – Σύγγρειον)         Συναυλία εγχόρδων με το μουσικό σύνολο Χρώματα της Ήλιδας, υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Γκιτζίρη και θέμα «Αφιέρωμα σε Σύγχρονους Έλληνες Συνθέτες.  Ώρα έναρξης: 21.00. Η συναυλία οργανώνεται από την ΕΦΑ Ηλείας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας      

Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 1:00

Αρχαιολογικός Χώρος Κάστρου Χλεμούτσι   

Μουσική συνάντηση με τίτλο «Στο κάστρο το παλιό… όπως εκείνο τον παλιό καλό καιρό στου φεγγαριού το κάλεσμα». Η εκδήλωση οργανώνεται από την ΕΦΑ Ηλείας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και περιλαμβάνει: 1. Music for a while… Μουσική για τη ζωή και τον θάνατο στον έρωτα από τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση. Φωνή: Σουρμελή Λένα Τσέμπαλο: Βασίλης Λάζαρης 2. Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων, Διεύθυνση: Σουρμελή Λένα, Πιάνο: Χρήστος Τσαντούλης, 3. Φιλαρμονική Λεχαινών «Ο Ορφεύς», Διεύθυνση: Κοτσορώνης Κωνσταντίνος, Ώρα έναρξης: 21.30. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:30 έως και 00:30.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.