του Γιώργου Κατσάμπα, ηθοποιού

 

Πριν από ένα χρόνο περίπου (Αύγουστος 2014), επικοινώνησαν μαζί μου, μέσω του ατζέντη μου, οι συντελεστές παραγωγής ντοκιμαντέρ, που θα γυριζόταν με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και θέμα την θάλασσα και τους ανθρώπους της. Οι επαφές τους είχαν ήδη ξεκινήσει στις υπόλοιπες χώρες και επειδή έπρεπε να προβληθεί και να ακουστεί η ελληνική γλώσσα, μου ζήτησαν να τους βρω το κατάλληλο παραθαλάσσιο μέρος στην Κύπρο ή σε ένα ελληνικό νησί.

Μελετώντας τον σεναριακό κορμό που προέβλεπε δύο γυρίσματα σε κάθε χώρα, ένα τον χειμώνα και ένα το καλοκαίρι, ολοένα και περισσότερο μου γεννιόταν η επιθυμία να προτείνω την Ναύπακτο. Συνέταξα λοιπόν δύο φακέλους προτάσεων. Ο ένας ήταν για την πόλη μας.

Μετά τον «αιφνιδιασμό» που προκάλεσε η διπλή πρότασή μου και μέσα από τις συζητήσεις που ακολούθησαν, επιλέχτηκε τελικά (Δεκέμβριος 2014) η πόλη της Ναυπάκτου. Επίσης, αντί του αρχικού σχεδιασμού (γυρίσματα καλοκαίρι 2015 – χειμώνας 2016), με «όπλο» μου το Καρναβάλι Ναυπάκτου (Νταβάδες οδού Μεζεδίων, Παρέλαση αρμάτων κλπ.) το πλάνο τροποποιήθηκε σε χειμώνας – καλοκαίρι 2015. Κατά σύμπτωση, το καλοκαιρινό γύρισμα συνέπεσε με τις ημέρες του Δημοψηφίσματος.

Θα ήθελα κλείνοντας να αναφερθώ στην βοήθεια που προσφέρθηκε στο συνεργείο κατά την παραμονή του στη Ναύπακτο, από την οποία τονώθηκε οικονομικά, στο μέτρο του δυνατού, η τοπική αγορά. Να ευχαριστήσω τους επαγγελματίες της πόλης για την άψογη συμπεριφορά τους, την ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, τις διευκολύνσεις που παρείχαν, την ελληνική φιλοξενία και φιλότιμο (ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, καφενεία, μπαρ, φούρνοι, σούπερ μάρκετ, ταξί, ψιλικά, περίπτερα κλπ). Να ευχαριστήσω τους κατοίκους της Ναυπάκτου και της Κάτω Βασιλικής.

Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Ναυπάκτου, τους υπαλλήλους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου. Να ευχαριστήσω τα λογιστικά γραφεία που προσφέρθηκαν να δώσουν (και έδωσαν) λύση σε ένα απρόβλεπτο εμπόδιο που οφειλόταν στην μεταφορά της ΔΟΥ από την Ναύπακτο στο Μεσολόγγι.

Τέλος, ένα θερμό ευχαριστώ στους ανθρώπους της θάλασσας! Τους επαγγελματίες αλιείς! Που «συνδέουν», με τα ξύλινα καΐκια τους το σήμερα με την ίδρυση της πόλης και έχουν δικαιωματικά τον σεβασμό όλων μας.

Share on Facebook2Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.