της Χριστίνας Φούντζουλα, Μηχανικού Χωροταξίας-Πολεοδόμου – πολιτευτού Αιτ/νιας με το «Ποτάμι»

 

fotoΤο Let’s do it φτάνει σε λίγες μέρες στην Αιτωλοακαρνανία και είναι αξιοσημείωτο το ενδιαφέρον και η άμεση ανταπόκριση δήμων, κοινοτήτων, εθελοντικών οργανώσεων και απλών πολιτών σ” αυτή την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης του περιβάλλοντος.
Είναι η πρώτη φορά που ο νομός συμμετέχει ουσιαστικά στην παγκόσμια γιορτή του Let’s do it και και αποτελεί μια ιδανική αρχή για την καθιέρωση της τα επόμενα χρόνια.
Την αρχή έκαναν οι Δήμοι Ναυπάκτου, Αγρινίου, Μεσολογγίου και η κοινότητα Μάστρου.
Οι δράσεις είναι οι εξής:
Δήμος Ναυπάκτου: Καθαρισμός των δύο κεντρικών παραλιών της πόλης (Γρίμποβο – Σημείο εκκίνησης Αλσύλλιο και Ψανή – Σημείο εκκίνησης Νεροτσουλήθρες) με παράλληλο συμβολικό καθαρισμό του λιμανιού της πόλης. Ώρα εκκίνησης: 10:30
Δήμος Αγρινίου: Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί σε τρία σημεία: Αλσύλλιο Αγίου Χριστοφόρου, Αμπάργια Παναιτώλιου, Άγιος Γεώργιος Καινούργιου.
 Ώρα εκκίνησης: 10:30
Δήμος Μεσολογγίου: Σημείο συνάντησης το λιμάνι Μεσολογγίου και καθαρισμός της γύρω περιοχής. Ώρα εκκίνησης: 10:00
Τοπική κοινότητα Μάστρου. Δενδροφύτευση, δημιουργία λαχανόκηπου και εργασίες βαψίματος στο δημοτικό σχολείο Μάστρου – Καθαρισμός αρχαιολογικού μνημείου «Επισκοπή», ξωκλήσι Αγίου Γεωργίου και εξωτερικού χώρου Σπηλαίου Γούβας. Εκκίνηση στην είσοδο του χωριού «Πέτρινη Βρύση». Ώρα εκκίνησης: 10:00
Το Let’s do it ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα  με ελάχιστους εθελοντές και κατόρθωσε ως σήμερα να συγκεντρώνει αρκετές δεκάδες χιλιάδες πολιτών και φορέων που επιθυμούν να συνεισφέρουν στην εξυγίανση του αστικού περιβάλλοντος.
Πολύ σημαντικός στόχος είναι να κατορθώσει να προκαλέσει το ενδιαφέρον και να ενσωματώσει εταιρείες, οργανισμούς, επιχειρήσεις και ακόμη περισσότερους απλούς πολίτες στην ήδη ευαισθητοποιημένη περιβαλλοντική ομάδα, ώστε να κατορθώσει σταδιακά να απλωθεί σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή για να δηλώσετε συμμετοχή επισκεφτείτε το site, www.letsdoitgreece.org ή επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο 6945503213.

 

ΤΟ LET’S DO IT ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΛΟΥΣ!
Share on Facebook8Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.