katsarosτου Κώστα Κατσαρού, Γ. Γραμματέας ΔΣ Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

Δείτε στη συνέχεια συγκριτικούς πίνακες με τις αμοιβές μας, με το παλιό και το νέο μισθολόγιο. Για την βοήθεια στην ανάγνωση: φαίνονται κατά σειρά, τα έτη υπηρεσίας, τα στοιχεία με βάση το νέο μισθολόγιο (ΜΚ και μισθός) και τα στοιχεία με το παλιό (μισθός και βαθμός) για τις κατηγορίες ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ.

Στον πίνακα που ακολουθεί, φαίνονται οι σημερινές αμοιβές (ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ, προ φόρων και λοιπών κρατήσεων, και χωρίς να υπολογίζονται τα επιδόματα θέσεων ευθύνης ή άλλα επιδόματα) ενός ΔΥ και οι νέες αμοιβές με το νέο μισθολόγιο. Για την βοήθεια στην ανάγνωση: φαίνονται κατά σειρά, τα έτη υπηρεσίας, τα στοιχεία με βάση το νέο μισθολόγιο (ΜΚ και μισθός) και τα στοιχεία με το παλιό (μισθός και βαθμός) για τις κατηγορίες ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ.

neomisth

Βλέπουμε από τους πίνακες ότι αναδεικνύεται μια μεγάλη ΑΠΑΤΗ που παίζεται για μια ακόμη φορά εις βάρος των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων …τυχερών δημοσίων υπαλλήλων που εντάχθηκαν στο …ενιαίο μισθολόγιο, που δεν είναι όπως γνωρίζουμε εδώ και 5 χρόνια τόσο «ενιαίο».

Καταρχήν, όπως βλέπετε στον πίνακα, ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ότι προκύπτουν αυξήσεις στους μισθούς μας, πλην ελαχίστων και συγκεκριμένων εξαιρέσεων.

Οι μισθοί ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ με το νέο μισθολόγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για μια ακόμη φορά… Αυτή είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Αν, λοιπόν, δεν έχω κάνει λάθος στους υπολογισμούς που έγιναν βάση του νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή, ακόμη και με τους μισθούς του προηγούμενου φτωχολόγιου να γίνει η σύγκριση, βλέπουμε τα οδυνηρά αποτελέσματα για όλους μας

Στον πίνακα (στον οποίο συνειδητά έγινε καταγραφή για 39 χρόνια αφού …ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται…) βλέπουμε αρκετά μεγάλες μειώσεις που παρατηρούνται περισσότερο στους βαθμούς Γ και Β και λιγότερο στον Δ. Οριακές είναι οι αυξήσεις για τους εργαζόμενους με πάνω από 35 χρόνια υπηρεσία, που με τον προηγούμενο νόμο θα έβγαιναν έτσι κι αλλιώς σε σύνταξη!!!

Λυπάμαι για την κατάντια κάποιων που ανερυθρίαστα αντί να κρύβονται για τη φτώχια που επέβαλαν με το μισθολόγιο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ το 2011 και εφάρμοσαν στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2012-2015, βγαίνουν σήμερα και υιοθετούν …Λεβέντικες θέσεις περί αυξήσεων μισθών στοχοποιώντας τον …καλά αμειβόμενο κλάδο!….

Λυπάμαι όμως και για την κατάντια του κλάδου που φαίνεται να μην έχει πλέον καμία επίσημη φωνή να υψώσει απέναντι σε αυτή τη φαιδρή και μαύρη προπαγάνδα που υπάρχει και διαδίδεται από τα πρόθυμα παπαγαλάκια…

Κοιτάξτε τώρα που στηρίζεται αυτή η άθλια προπαγάνδα:

Κάποιος που το 2011 είχε ας πούμε 6 χρόνια υπηρεσίας, κατατάχθηκε στο βαθμό Ε1 και έπαιρνε μισθό 1225€ ακαθάριστα. Με το νέο, θα έπαιρνε μισθό 1210€ (άρα θα είχε μείωση…).

Όμως, στο τέλος του έτους που θα γίνει η επανακατάταξη, θα έχει πραγματική ή και αναγνωρισμένη υπηρεσία ίση με 6+4=10 έτη, αφού όντας κολλημένος για μια τετραετία στον ίδιο μισθό, πρέπει να υπολογιστούν αυτά τα 4 χρόνια στην επανακατάταξη. Αυτό σημαίνει ότι πλέον θα καταταχθεί στην κατηγορία Δ1 και θα πάρει μισθό 1328€ (ενώ με το παλιό θα έπαιρνε 1381€, άρα πάλι μείωση).

Η προπαγάνδα λοιπόν, λέει ότι ο …τυχερός αυτός άνθρωπος, από εκεί που έπαιρνε 1225€ ακαθάριστα, πλέον θα παίρνει 1328€, άρα θα έχει …ΑΥΞΗΣΗ!!!! Και μάλιστα αύξηση 103€ (στο ακαθάριστο ποσό…)!!!!

Καταλάβατε τώρα το ύψος της προπαγάνδας? Θεωρείται ΑΥΞΗΣΗ η μισθολογική ωρίμανση!!!

Έχει όμως και συνέχεια:

Επειδή αυτός ο μάγκας θα πάρει …πολλά φράγκα, και δυστυχώς το ταμείο είναι μείον, δεν θα μπορέσουμε να του τα δώσουμε όλα μαζί, αλλά σε 4 …δόσεις, 25% κάθε 1η του έτους, με αρχή από 1/1/2016! Άρα στην πράξη ο φίλος και …τυχερός υπάλληλος ΔΕΝ θα πάρει τα χρήματα που δικαιούται βάση της (κουτσουρεμένης) ωρίμανσης που επιτέλους του αναγνωρίζεται, αλλά μόλις 103€:4=26€ και συνεπώς από 1/1/2016 θα πληρώνεται με 1225€+26€=1251€ (ακαθάριστα πάντα) αντί για 1328€ βάση ωρίμανσης;!!!

Και η απάτη ΔΕΝ σταματά εδώ:

Οι όποιες μειώσεις προκύψουν, όπως για παράδειγμα σε κάποιον που το 2011 είχε 23 έτη και έπαιρνε βάση του παλιού μισθολογίου 1906 ακαθάριστα ενώ σήμερα με 27 πλέον χρόνια θα πάρει με το νέο 1859€ (άρα έχει μια μείωση 37€), το ποσό θα καλυφθεί με «προσωπική διαφορά».

Αυτή η διαφορά θα καταβληθεί ΜΟΝΟ γι αυτούς που βρίσκονται σε αυτές τις περιπτώσεις, και αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον ο μισθός για 27 χρόνια δεν θα είναι φυσικά 1906€ αλλά 1859€ (ακαθάριστα πάντα).

Και φυσικά, με την αίρεση ότι το …κουαρτέτο δεν θα προβάλλει καμία αντίρρηση επί των «προσωπικών διαφορών» και αυτές θα καταβάλλονται κανονικά…

Δυστυχώς έχει και συνέχεια:

Η διετία 2016 – 2017 ΔΕΝ θα μετρήσει ΠΟΤΕ στην μισθολογική εξέλιξή μας. Είναι σαν να αφαιρούνται αυτά τα δύο χρόνια απ[ό όλους!!! Η …εξέλιξη θα συνεχιστεί κανονικά από το 2018 και μετά…

Και έχει κι άλλο:

Είναι η πρώτη φορά που συνδέεται το μισθολόγιο με την αξιολόγηση, αφού ρητά αναφέρεται ότι αν ο υπάλληλος έχει 3 συνεχείς ετήσιες (?) εκθέσεις αξιολόγησης με μέσο όρο «άριστα», προάγεται σε επόμενο κλιμάκιο (σε ποσοστό όμως 5-10% του συνόλου των υπαλλήλων, άρα κι εδώ ΔΕΝ θα το πάρουν όλοι αλλά …κάποιοι)…

Ζήτω στο ΣΥΡΙΖΑ που περνά και την αξιολόγηση που δεν μπόρεσαν οι …«δεξιοί Γερμανοτσολιάδες» νωρίτεραΤι έγινε σύντροφε? Ψάρωσες (που λέει και η διαφήμιση) ήδεν άκουσες δεν είδες?

Επίσης, δίνονται 2 πλασματικά Μ.Κ. στους κατόχους συναφών μεταπτυχιακών, 6 πλασματικά Μ.Κ. στους κατόχους συναφών διδακτορικών και 5 πλασματικά Μ.Κ. στους αποφοίτους της «Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης» (6 αν αποφοίτησαν με άριστα).

Βέβαια τα δύο παραπάνω, δεν ξέρω αν είναι θετικά ή αρνητικά για κάποιους, πρόκειται όμως για ευθεία βολή σε όλες τις σχετικές αποφάσεις των συνεδρίων μας ως κλάδου.

Υπάρχουν όμως και …«ουρές», αφού σύμφωνα με όσα λέγονται, πλασματικά ΜΚ θα δίνονταικαι σε άλλες περιπτώσεις υπαλλήλων που εξυπηρετούν πολιτικά γραφεία και άλλες θέσεις για …ολίγους, για όσο διάστημα διαρκεί η …θητεία τους!

Η πλάκα, λοιπόν, είναι ότι ενώ έχουμε μπροστά μας ένα πιο άθλιο μισθολόγιο από το προηγούμενο, φτάνουμε στο σημείο να χειροκροτούμε τις …«αυξήσεις» που μας δίνει η πονόψυχη κυβέρνηση!!!

ΖΗΤΩ λοιπόν ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνέλαβαν και θα υλοποιήσουν χειρότερο μισθολόγιο από τους προηγούμενους, όχι για την σύλληψη και υλοποίηση της ιδέας αυτής, αλλά γιατί κατάφεραν να περάσουν για μια ακόμη φορά την προπαγάνδα τους στον κόσμο, και δυστυχώς έπεσαν στην παγίδα αυτή και (πρώην) σοβαροί πολιτικοί…

Αυτός ο μηχανισμός προπαγάνδας είναι μια από τις αίτίες που περνάνε χωρίς καμία αντίσταση τόσες καταστροφικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα με την «δεύτερη φορά» αριστερή κυβέρνηση… Φαίνεται ότι αποδίδει

ΖΗΤΩ και στον κοιμώμενο κλάδο μας, που δέχεται ατουφέκιστα για μια ακόμη φορά τέτοιο πλήγμα και παρακολουθεί …άλαλος τα τεκταινόμενα!

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.