«Μη μου τους κύκλους τάραττε…»

Γνωστή φράση…

Την είπε ο Αρχιμήδης στο Ρωμαίο στρατιώτη που τον πλησίασε για να  τον σκοτώσει, κατά την πολιορκία των Συρακουσών από τους Ρωμαίους, όταν έκανε κύκλους στην άμμο, προσπαθώντας να λύσει ένα γεωμετρικό πρόβλημα.

Σήμερα αυτή τη φράση τη χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε ευγενικά να ζητήσουμε από κάποιον να μας αφήσει να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς να μας ενοχλεί.

Πώς να κάνουμε τη δουλειά μας σε ένα τόσο ευμετάβλητο και ασταθές περιβάλλον; Ποιος επαγγελματίας μπορεί να οργανώσει τη δουλειά του; Πώς να σχεδιάσει κανείς τις επιχειρηματικές του κινήσεις όταν δεν ξέρει τι θα ισχύει φορολογικά και όχι μόνο την επόμενη ημέρα;

Εν μέσω φορολογικών δηλώσεων περιμένουμε την κατάθεση στη Βουλή μίνι φορολογικού νομοσχεδίου με το οποίο θα ρυθμίζονται  διάφορα θέματα όπως θέματα προσδιορισμού του τεκμαρτού εισοδήματος από ιδιοχρησιμοποίηση των αγροτεμαχίων των αγροτών, θέματα υπερφορολόγησης φορολογουμένων με πολύ μικρά πραγματικά εισοδήματα, θέματα που αφορούν τους μπλοκάκηδες. Μετά θα περιμένουμε διευκρινιστικές εγκυκλίους. Μετά διευκρινιστικές στις διευκρινιστικές. Και όλα αυτά έως τις 30/6/2015. Οι προθεσμίες πιέζουν. Όσοι έχουν υποβάλλει δηλώσεις ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνουν τροποποιητικές. Τα πράγματα αντί να απλοποιούνται περιπλέκονται.

Στις 2/6/2015 εκδόθηκε η πολυαναμενόνη εγκύγκλιος από το Υπουργείο Οικονομικών για τις εκπιπτόμενες και μη δαπάνες του 2014, που μας αναγκάζει να επαναπροσδιορίσουμε τα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων για το 2014. Στις 9/6/2015 στις δώδεκα το βράδυ άνοιξε το taxis για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων, με πολλά προβλήματα στην εφαρμογή και με το taxis να καταρρέει.

Ωστόσο η επίσημη καταληκτική ημερομηνία  υποβολής των δηλώσεων παραμένει η 30/6/2015. Πρέπει οι δηλώσεις να γίνουν σωστά , διότι υπάρχει και ο φόβος υποβολής ανακριβών δηλώσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

Πώς να δουλέψουμε «σωστά»;

Αφήστε μας, λογιστές και επαγγελματίες, εκεί στο Υπουργείο να δουλέψουμε «σωστά»… Μη μας «σκοτώνετε»!!!

Share on Facebook65Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.