του Νικόλαου Μπαλαμπάνη, (Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας – Μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας)

                                 

 

Η Κυβέρνηση με το άρθρο 11 του Πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα Οκτωβρίου καταργεί το άρθρο 39 του Ν. 4331/2015    < Διάταξη μείωσης ασφαλιστικών εισφορών ΕΤΑΑ >, επαναφέροντας άμεσα τις εισφορές στο εξωφρενικά δυσθεώρητο ύψος που προέβλεπε ο Ν. 3986/2011 και μάλιστα αναδρομικά.

        Με τον Ν. 4331/2015 στο άρθρο 39 ο οποίος βρίσκεται σε ισχύ ψηφισμένος από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προβλέπεται η δυνατότητα επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας, πρόβλεψη η οποία επιτυγχάνει έστω και μικρή ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών οι οποίες και σε αυτά τα επίπεδα είναι δυσβάσταχτες.

Είναι γνωστό ότι οι συνάδελφοι Μηχανικοί έχουν ξεπεράσει τα όριά αντοχής των. Πλήθος Συναδέλφων έχουν εγκαταλείψει την χώρα και εργάζονται στο εξωτερικό και ένας μεγάλος αριθμός αυτών, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαρκώς αυξανόμενος, προτιμά να στερηθεί την άδεια άσκησης επαγγέλματος μέσω της διαγραφής των από το ΤΕΕ, προκειμένου να απαλλαγεί από το φορτίο των ασφαλιστικών εισφορών.

Αποτελεί λοιπόν επιτακτική ανάγκη να αποσυρθεί άμεσα το άρθρο 11 του Πολυνομοσχεδίου και να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι επιτρεπτή ουδεμία σκέψη για αύξηση των ήδη υψηλών εισφορών, καθώς με όλους τους τρόπους και όλες τις εκφάνσεις είναι πρόδηλο ότι οι Μηχανικοί δεν αντέχουν οιοδήποτε πρόσθετο βάρος.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.