Τις σκέψεις της για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης μοιράζεται η υποψήφια Ηλιάνα Νικολοπούλου με επιστολή της:

ilianaΑξιότιμοι κύριοι –ες,

Όπως ήδη γνωρίζετε είμαι υποψήφια για το θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Απόφαση που έλαβα μετά από πολύ σκέψη, ακολουθούμενη την επιταγή της καρδιάς μου. Ο αείμνηστος Καποδίστριας έλεγε: «Προτιμώ τον θάνατο παρά να απατήσω τον λαό που έχει εμπιστευτεί την τύχη του στην αφοσίωσή μου». Βάσει αυτή της αφοσίωσης και της ατέρμονης αγάπης για τον τόπο μου, την Ναύπακτο, σας καλώ να συμπορευτείτε μαζί μου. Γιατί πιστεύω πως το μέλλον πάντοτε ανήκει στα όνειρα. Τα όνειρα όμως για να τα αγγίξεις πρέπει να σαι άσπιλος. Είμαι ένα νέο παιδί, μόλις 25 ετών –για το οποίο και εκατηγορήθη– με μόνα υλικά στα χέρια του τις γνώσεις μου και εκείνη την αλλαγή του κόσμου που θα συντελέσω με την πίστη, το πείσμα και την θέληση της νεότητός μου. Με μία αμόλυντη αγάπη που δεν την λαβώνουν, ούτε την λερώνουν κομματικά συμφέροντα και παρασκηνιακές συμφωνίες.

Για μένα ο Θεσμός αυτός είναι ιερός, γιατί απευθύνεται στην πατρίδα. Σε μια υψηλή ιδέα που πολύ σπίλωσαν και κατακρεούργησαν. Αυτόν τον εκφυλισμένο κόσμο θέλω να αλλάξω με αυτό τον θεσμό, ο οποίος αφορά την αναζήτηση ευθυνών από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία και υπενθυμίζει την υποχρέωση των δημόσιων αρχών για λογοδοσία. Ο εκάστοτε «Δήμαρχος», οφείλει να λογοδοτεί στους πολίτες. Η εξουσία δεν είναι πάντα σε θέση να ελέγξει αντικειμενικά τον εαυτό της, εγγυώμενη ταυτόχρονα ότι το αποτέλεσμα του «ελέγχου» θα είναι πράγματι δίκαιο. Εγώ δεσμεύομαι προσωπικά ότι εάν εκλεγώ δεν θα υπάρξει πολίτης που να μην δικαιωθεί. Δεν θα υπάρξει πολίτης και επιχείρηση που να μην σταθώ δίπλα του. Βλέπετε δεν προέρχομαι από κομματικό τζάκι, βαφτίζομαι από πίστη και αφοσίωση και είμαι αποφασισμένη να φθάσω το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο. Θα πολεμήσω την διαφθορά μέσα στην διαφθορά της.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης θα λειτουργήσει σύμφωνα με το Παριζιάνικο μοντέλο. Θα υπάρξει καθολική πρόσβαση σε αυτόν με την συνδρομή κάθε μέσου, αλλά θα συντονιστεί και μία ενημερωτική ομάδα εθελοντών που θα ενημερώνει και θα καταγράφει τα γεγονότα. Η ισονομία, η ισότητα, η διαφάνεια θα αποτελέσουν πυρσούς του προγράμματος μου. Ως εκπρόσωπος της γενιάς μου σας καλώ να δώσετε μία ευκαιρία στους νέους. Την άνοιξη βλέπετε μπορούν να την υποσχεθούν μονάχα η αγνότητα και η αθωότητα των τριαντάφυλλων. Για να βγεις από το σκοτάδι στο φως πρέπει να απελευθερωθείς από τις σκιές. Μονάχα η καρδιά μπορεί να εξαγνίσει την ανθρώπινη υπόσταση. Αποφασίστε λοιπόν με την καρδιά σας!!!

Με εκτίμηση
Ηλιάνα Νικολοπούλου

Share on Facebook40Tweet about this on Twitter6Share on Google+0Email this to someone
 
 

3 Σχολια

  1. Ανώνυμος

    Ως Συμπαραστάτης επιλέγεται πρόσωπο ΚΥΡΟΥΣ ΕΓΝΩΣΜΕΝΟΥ και ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ, με ΕΥΡΕΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ. Ας κοιταχτούν λίγο στον καθρέπτη ΟΛΟΙ τους.

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.