της Χριστίνας Βασιλοπούλου, οικονομολόγου-φοροτεχνικού

 

Ενόψει εκλογών…

Εκλογές στα σωματεία…

Εκλογές στην Επαγγελματοβιοτεχνική Ένωση Ναυπάκτου…

Έφτασε ο καιρός των εκλογών και στα σωματεία. Μήπως να αρχίσουν να ασχολούνται περισσότεροι επαγγελματίες στις διαδικασίες αυτές; Και κυρίως νέοι επαγγελματίες;

Οι καιροί προστάζουν αλλαγές. Αλλαγές στον τρόπο σκέψης μας, στον τρόπο δράσης μας. Η ανάγκη για συλλογικότητα , για κοινή δράση στη δεδομένη οικονομική συγκυρία προβάλλει περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Οι επαγγελματίες ενωμένοι μπορούμε  να διεκδικήσουμε περισσότερα για τις δουλειές μας , αλλά και για την πόλη μας γενικότερα.

Αυτή  η πόλη έχει πολύ ικανούς και άξιους ανθρώπους , που δυστυχώς απογοητεύονται από τις διαμάχες, τις γκρίνιες και τις μη εποικοδομητικές διαφωνίες που μας διακρίνουν. Απέχουν λοιπόν από κάθε σχετική διαδικασία. Παλεύουν μόνοι τους.

Ωστόσο το να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια και να περιμένουμε από τους άλλους να τρέχουν , να προσπαθούν και μετά να τους κατηγορούμε ότι δεν κάνουν κάτι  σωστά , δεν μας κάνει καλύτερους. Καλύτεροι γινόμαστε με ενεργό συμμετοχή στα κοινά , με το να βοηθάμε αυτούς που  τρέχουν , να βάζουμε ιδέες και να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες για τα επαγγέλματά μας και κατ’ επέκταση για την πόλη στην οποία ζούμε και δραστηριοποιούμαστε.

Μόνο έτσι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Ένας ή δύο δεν μπορούν, θέλουν κι άλλους.

Και όπως λέει και μια παροιμία : « Οι πολλοί παίρνουν την πόλη και τον έναν οι διαόλοι».

Χριστίνα Βασιλοπούλου

Οικονομολόγος Φοροτεχνικός

Υποψήφια στις εκλογές της Επαγγελματοβιοτεχνικής Ένωσης Ναυπάκτου.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.