της Γιώτας Πολιτοπούλου, υπ. βουλευτής με τη ‘’Λαϊκή Ενότητα’’ στο ν. Αιτωλ/νίας

Λίγες μόνο μέρες πριν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, τα διλήμματα που απευθύνονται στους ψηφοφόρους από το νέο αξιοθρήνητο κακέκτυπο (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) του παλιού δικομματικού συστήματος προσπαθούν να κρύψουν, με κάθε τρόπο, τη νέα μνημονιακή κόλαση που έχουν ετοιμάσει για τη χώρα.

Εκβιαστικά ερωτήματα του τύπου:

  • Ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το 3ο μνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Ν.Δ;
  • Ποιος μπορεί να είναι καλύτερος πρωθυπουργός, στα πλαίσια του νέου μνημονίου, ο Τσίπρας ή ο Μεϊμαράκης;
  • Τι προτιμάτε περισσότερο, μνημόνια και «Αριστερά» ή μνημόνια και «Δεξιά»;

δείχνουν να παραβλέπουν με προκλητικό τρόπο τη μία και μοναδική πραγματικότητα :

Η χώρα καταρρέει κάτω από το βάρος των μνημονίων, απελπισμένοι άνθρωποι αυτοκτονούν, ασθενείς στερούνται πλέον της στοιχειώδους και ανθρώπινης περίθαλψης, που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε σύγχρονης κοινωνίας, χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ η ανεργία και η ανέχεια διαρρηγνύουν πλέον επικίνδυνα τον κοινωνικό ιστό.

Η ανάσυρση από το «χρονοντούλαπο της Ιστορίας» της «επάρατης Δεξιάς», ως του αποκλειστικού φόβητρου, με το οποίο καλούνται οι πολίτες να ψηφίσουν στις 20 Σεπτεμβρίου, και η επικέντρωση της προεκλογικής τακτικής στα πρόσωπα και όχι στις πολιτικές, αποκαλύπτει τη γύμνια ουσιαστικού και αριστερού πολιτικού λόγου του εναπομείναντος, μνημονιακού πλέον, ΣΥΡΙΖΑ και τη ραγδαία διαδικασία πασοκοποίησής του.

Από την άλλη μεριά, η υπόσχεση καλής διαχείρισης του καταστροφικού τρίτου μνημονίου εκ μέρους των εκπροσώπων της Ν.Δ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, με την ταυτόχρονη παροχή όλων των απαραίτητων πολιτικών εγγυήσεων στους τοκογλύφους δανειστές, είναι ενδεικτικές της απόστασης που τους χωρίζει από τη ρημαγμένη κοινωνία και τις ανάγκες της.

Είναι ξεκάθαρο πια και στον πιο κακόπιστο ότι οι εκλογές αυτές αποτελούν μέρος της συμφωνίας με τους τοκογλύφους «εταίρους» και δανειστές μας, με σκοπό την εξασφάλιση, με συνοπτικές διαδικασίες, ευρείας κοινοβουλευτικής υποστήριξης στην εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου. Τον αφανισμό του «ΟΧΙ στα καταστροφικά μνημόνια» και την υποταγή του λαού στη νέα πραγματικότητα.

Γι’ αυτό, κατά τη γνώμη μου, το πραγματικό και βασικό ερώτημα των ερχόμενων εκλογών είναι:

  • Θα βρει, τελικά, το δυναμικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, αυτό το 62% του «ΟΧΙ πια άλλα Μνημόνια», την πολιτική του έκφραση στις ερχόμενες εκλογές ή θα υποταχθεί στις νέες βάρβαρες και «αριστερές», αυτή τη φορά, μνημονιακές πολιτικές;

Όσοι ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ξεπέρασαν το φόβο. Δήλωσαν με τον πιο περήφανο τρόπο πως θέλουν άλλη πορεία για τον τόπο, για τις ζωές τους. Οι φωνές στην πλατεία Συντάγματος το βράδυ της συγκέντρωσης υπέρ του ΟΧΙ ηχούν ακόμα πολύ καθαρά στ’ αυτιά όσων από εμάς βρεθήκαμε εκεί.

Κι αν οι άνθρωποι σήμερα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, είναι σιωπηλοί, δεν είναι επειδή φοβούνται. Είναι γιατί προσπαθούν να διαχειριστούν τη θλίψη, την απόγνωση και το θυμό τους για την πορεία που πήραν τα πράγματα μετά.

Να βρουν δύναμη για να μπορέσουν να σηκωθούν. Και θα ξανασηκωθούν !

Γιατί η ελπίδα και η αξιοπρέπεια είναι παρούσες και εξακολουθούν να καθορίζουν τα βήματα των τίμιων ανθρώπων.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.