του Δημήτρη Δούρου, υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νιας

 

Στις 25 Γενάρη οι πολίτες, ξεπερνώντας τον φόβο μας ολοκληρωτικής οικονομικής και πολιτικής τρομοκρατίας, αναδείχνει το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς είναι πραγματικότητα. Είναι μια πραγματικότητα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη. Έτσι επικεντρώνεται το παγκόσμιο ενδιαφέρον και από την μεριά της νεοφιλελεύθερης αντίδρασης και από την μεριά των λαϊκών μαζών και των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων.

Από τις 25 Γενάρη η κυβέρνηση της Αριστεράς βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σύγκρουση που τις επιβάλλεται με όρους ανορθόδοξου πολέμου, απειλών και τελεσιγράφων. Η στρατηγική της αριστερής παρένθεσης και της αναλωσιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν στόχο όλων των αντιδραστικών δυνάμεων. Με μια χώρα οικονομικά λεηλατημένη, με το κράτος της διαπλοκής εχθρικό, χωρίς πολιτικούς συμμάχους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, η κυβέρνηση της Αριστεράς αντιστέκεται έχοντας στο πλάι της τον ελληνικό λαό. Έτσι ματαιώνει τα σχέδια της άμεσης χρεωκοπίας της χώρας, υλοποιεί ένα μέρος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης και διαπραγματεύεται ένα νέο πρόγραμμα σταθεροποίησης με βιώσιμο χρέος Οι δανειστές όμως συνεχίζουν να πιέζουν ως την τελευταία στιγμή. Εννοούν να υποχρεώσουν την κυβέρνηση σε ταπεινωτική υποταγή ή συμμετοχή συνετών και βολικά συνεργάσιμων ελληνικών πολιτικών δυνάμεων για να προωθήσουν μέσω αυτών τα συμφέροντά τους. Έτσι λοιπόν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση με το που αισθάνθηκε ότι κινείται στα όρια της λαϊκής εντολής και προκειμένου να μην τα υπερβεί αυθαίρετα, αποφάσισε να απευθυνθεί στο λαό. Να ζητήσει την γνώμη και την άδειά του να προχωρήσει.

Οι Έλληνες πολίτες, με το ισχυρό ΌΧΙ της 5ης Ιουλίου, έδωσαν την δυνατότητα στον Αλέξη Τσίπρα να διεκδικήσει σταθερά τα αυτονόητα. Εκείνα δηλαδή που θα μπορούσαν στοιχειωδώς να εξασφαλίσουν την επιβίωση της χώρας και του λαού της. Η συμπεριφορά βεβαίως των Ευρωπαίων «εταίρων» ήταν τιμωρητική και εκδικητική απέναντι στη λαϊκή έκφραση της 5ης Ιουλίου.

Σήμερα το μεγάλο στοίχημα για την αριστερά είναι αν θα φύγει το μούδιασμα των αριστερών για να δώσει στο ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε. Η ισχυρή λαϊκή εντολή θα είναι η κινητήρια δύναμη για μια ειρηνική, δημοκρατική επανάσταση.

Αποφασίζουμε ποιος στάθηκε, στέκεται και θα σταθεί όρθιος ώστε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ – ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΘΕΣ.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.